Få gode karakterer og kom ind på dit drømmestudie

Få gode karakterer og kom ind på dit drømmestudie

maj 21, 2019 Slået fra Af Redaktion

For at komme ind på sin drømmeuddannelse er det vigtigt, at man har et godt gennemsnit. På mange uddannelser skal man i dag have et fornuftigt snit, for at kunne komme ind via kvote 1. Derfor knokler mange unge i gymnasiet og på handelsskolen, så de sikrer sig, at kunne starte efter sommerferien, når de er blevet færdige med den gymnasiale uddannelse.

Det er vigtigt, at de unge er fokuserede, engagerede og gør alt for, at gøre det så godt de kan i de forskellige fag på skolen. Jo bedre et gennemsnit, jo lettere bliver det at komme ind på drømmeuddannelsen.

Karakterer efter 7-trinsskalaen:

I dag får de unge karakterer efter 7-trinsskalaen, som går fra -03 til og med 12. Skalaen adskiller sig en del fra den gamle karakterskala, da der ikke er lige så mange karaktertrin på den nuværende skala. Alle vil gerne klare sig så godt som muligt, og bestræber sig som udgangspunkt for at få 12. Nogen får generelt altid gode karakterer, imens andre skal kæmpe noget mere for at ligge i den høje ende. I dag må man gerne have en lille skønhedsfejl for at kunne få 12. I gamle dage var det helt ekstraordinært at få 13, da man her skulle have givet en perfekt præstation.

Giv alt hvad du har i dig til eksamen:

Der er blevet ændret på bedømmelsen af karakterer således, at det er nemmere at få en god karakter i dag. Der er ikke nogen som er fejlfri, men det gælder om, at give alt hvad man har i sig, når man er til eksamen. Det vigtigste er at man består, selvom man godt kan blive skuffet over sin egen præstation.