Derfor er Naturstyrelsen vigtig for Danmark

Derfor er Naturstyrelsen vigtig for Danmark

april 21, 2019 Slået fra Af Redaktion

Der er nok rigtig mange, som har hørt om Naturstyrelsen før. Navnet siger os også noget om, at det har noget med naturen og noget med styring at gøre. Men herefter slipper de fleste danskeres viden om organisationen faktisk op. Men hvad er Naturstyrelsen egentlig?

Naturstyrelsen er ikke e uafhængig organisation. Der er derimod en del af Miljø- og fødevareministeriet. Nærmere bestemt er det en gruppe eller organisation, som holder øje med og varetager dansk natur, skove og kyster. Alt den smukke natur, som vi forbinder med vores lille land.

Hvad er Naturstyrelsens funktion?

Naturstyrelsens fineste funktion er at forvalte. Det vil sige, at de står for den daglige drift af store områder af dansk natur. På mange måder kan man se Naturstyrelsen lidt som udlejere, der lejer den gældende natur ud til erhverv, museer, kommuner og lignende. Alt sammen i håbet om, at den bliver udnyttet bedst muligt.

Det er også Naturstyrelsens opgave at tage sig af fredede områder og områder, som er udnævnt til Unesco verdensarv. Dem har vi nemlig et par stykker af i Danmark. Det er således også Naturstyrelsen, der skrider ind, hvis en instans ikke behandler naturen godt.

Naturen er en del af den danske kultur

Og det er på ingen måde for sjov, at vi i Danmark sætter en ære i at varetage vores natur. Naturen og dyrelivet er nemlig tæt forbundet med vores historie og kultur, og er derfor en del af den danske selvforståelse.